Spania

Continent: 
Europe
Spania este situata pe peninsula Iberica, din care ocupa 80% (restul de 20% fiind Portugalia), în sud-vestul Europei.. La nord sunt Franta si Andorra cu Pirinei ca o granita naturala. De asemenea, insulele Baleare (Mallorca, Menorca si Ibiza), în Marea Mediterana, Insulele Canare din Oceanul Atlantic (în apropiere de coasta Marocana), si  Ceuta si Melilla (situat în Africa de Nord) fac parte din teritoriul spaniol. Capitala: Madrid               Moneda oficială: Euro (EUR)    Religie: greco-ortodox

Populație: 43.484.000  

Limba oficială: spaniol   

Alte limbi vorbite: spaniolă, engleză

Moneda utilizată: Euro (EUR)             

Vaccinare: vaccinarea nu este obligatorie

Viză: nu este                      

Fus orar: -1 oră     

Medicamente recomandat: pentru febră și dureri, șervețele dezinfectante

Principalele stațiuni:

1. Costa Brava- Barcelona,Figueres (Museul Dali), Montserrati, Andorra, Cadaque

2. Mallorca - Palma de Mallorca

3. Costa del Sol – Alhambra, Granada, Toledo

Alte informații utile

Magazinele

Majoritatea magazinelor lucrează de luni până sâmbătă de la 9,00 la 13,00, și de la 16,00 la 20,00. Centrele comerciale mai mari, ca "El Corte Ingles" - de la 10.00 la 21.00, fără întrerupere. Același grafic de lucru îl au și supermarketurile mari. Perioada reducerilor (Rebajas) în Spania sunt de două ori pe an: iarnă, începând cu 7 ianuarie până la sfârșitul luniii februarie, și vara, de la 1 iulie până la sfârșitul lunii august.

Restaurantele

Multe restaurante lucrează până la ora 24.00, altele până orele la 3-4 dimineață. La intrare în restaurant se afișează meniul, de regulă, cu fotografiile mâncârurilor oferite. Bucătăria spaniolă este vestită pentru mâncărurile excepționale de pește și carne.

Bacșiș

Babcșișul se oferă chelnerilor de la baruri și restaurante, cameriștelor, șoferilor de taxi și ghizilor, și constituie 5-10% din costul comenzii. Bacșișul nu este obligatoriu, dar dacă clientul a rămas satisfăcut de serviciile oferite, acesta va fi un gest de apreciere.

Ajutor medical

Serviciul medical este cu plată. Nu uitați să luați nota de plată de la medic, ca să o puteți prezenta companiei de asigurări.

Măsuri de siguranță

Ca să preveniți furtul, toate lucrurile prețioase și documentele le veți lăsa în seiful din camera hotelului. Dacă ați devenit victima unui incident de acest gen, vă adresați  de politie apropiate.

Telefoane utile

Informațiile telefonice pentru Spania -003, poliția 091, poliția municipală -092, ambulanță medicală -061, pompierii -080, serviciul orei fixe -093, informații despre străzi, circulația autocarelor, orarul farmaciilor de serviciu s.a. -098

Reprezentantele diplomatice

Ambasada României în Madrid- Adresa: Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016,

Tel.  00 34 913.501.881      , Fax: 00 34 913.452.917,

Site Web: http://madrid.mae.ro/ E-mail: secretariat@embajadaderumania.es Program de lucru: luni-vineri 9:00-14:00 si 15:00-18:00

Înainte de călătorie încheiați asigurări de sănătate. Contactați în birou nostru.

Barcelona este probabil cel mai indragit oras din lume...iar unii ar spune ca este orasul perfect! Indragita de cei tineri si cei mai in varsta, de cei ce cauta luxul sau cei care calatoresc cu rucsacul in spate, de cei care fac turism cultural sau cei care cauta viata de noapte, Barcelona este orasul in care si-ar dori sa se traiasca mare parte dintre cei care au vizitat-o. Arhitectura sa unica, muzeele si galerieele sale de arta fac din Barcelona o atractie deosebita pentru iubitorii de cultura. Hotelurile sale superbe, viata de noapte, magazinele, restaurantele si atmosfera de oras turistic care nu doarme niciodata, fac din capitala Cataloniei o destinatie cautata atat pentru escapadele de week-end cat si pentru vacante mai lungi.

Amplasat pe coasta de nord-est a peninsulei Iberice si pe coasta Mediteranei, Barcelona este al doilea cel mai mare oras al Spaniei atat ca dimensiuni precum si ca numar al populatiei. In Barcelona se vorbesc doua limbi oficiale: catalana, vorbita in general pe intreg teritoriul Cataluniei, si spaniola castiliana. Cu toate acestea pe strazile Barcei vei auzii vorbindu-se in zeci de limbi si dialecte fiindca Barcelona este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume. Un oras mediteranean prin excelenta, Barcelona clocoteste plina de turisti in timpul verii (daca mai ti cont si de apropierea sa de statiunile de coasta) dar si in timpul iernii. O singura vizita aici, fie vara, fie iarna, va va face sa intelegeti de ce majoritatea celor ce au ajuns aici isi doresc sa se reintoarca... Haideti sa vedem care sunt cateva din motivele pentru care Barcelona este unul dintre cele mai indragite orase din lume. Inca din aeroport vei observa ca este foarte usor sa te descurci prin el iar drumul catre hotel este si mai simplu, mai ales daca vei folosi transportul public, care este foarte bine pus la punct.

Hoteluri

In Barcelona sunt multe locuri foarte frumoase unde poti sa stai, alegerea ramane o chestiune legata de gust si de buget. Daca iti doresti luxul si confortul oferit de hotelurile mari de lant, atunci nu vei da gres daca vei alege sa stai la Hotel Palace de 5 stele (fostul Hotel Ritz). Acest hotel construit in stil clasic este central, localizat in principala zona comerciala si financiara a orasului (langa Paseo de Garcia si La Rambla) si este la o aruncatura de bat de Barri Gotic. Barri Gotic este nucleul vechii Barcelone, o zona plina de cladiri in stil medieval gotic la doar cateva strazi inspre nord-est de La Rambla.

Related Destinations

531€
01 June 2014 - 21 September 2014
Spain
Palma de Mallorca
475€
01 June 2014 - 21 September 2014
Spain
Palma de Mallorca
369€
01 June 2014 - 21 September 2014
Spain
Palma de Mallorca